Alle blogposts

Gaat jouw dansclub naar de Olympische Spelen in Parijs?

VIP2024_2


Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische Spelen in Parijs. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vips, onze Vlamingen in Parijs. Maar ze willen ook heel Vlaanderen in beweging brengen. Daarom dagen ze jouw club uit om 3 uitdagingen te volbrengen en zo kans te maken om met jouw club naar de Spelen in Parijs te gaan!

Hoe word je een VIP2024-club?

1. Doe met je club een VIP2024-challenge

Daag iedereen in en rond je dansclub uit tot meer sporten en bewegen: organiseer een belevingsevenement met een link naar Parijs2024. 

Idee├źn:

  • een dansavond of -namiddag in Franse stijl (bv. met kaas- en wijnavond, met een Franse film vooraf,...);
  • een workshop met een Franse gastdocent;
  • een week danslessen in Frans thema: met Franstalige muziek, met accessoires (baret, in Franse kleuren verkleden, danszaal versieren,...);
  • een initiatie breaking (breaking staat voor het eerst op het programma in Parijs 2024);
  • ...

2. Zet de VIP2024-campagne in de kijker

Vanuit Sport Vlaanderen wordt promotiemateriaal voorzien voor de VIP2024-campagne. Hang affiches op in je club, post berichten op social media, zet een banner op je website,.... Zorg dat iedereen ziet dat jouw club deelneemt aan de VIP2024-campagne!

3. Vertel over je Vrijwilliger in Parijs

Een dansclub staat nergens zonder vrijwilligers. Welke vrijwilliger, coach of begeleider van jouw club verdient het om naar Parijs2024 te gaan? Zet die op een creatieve manier in de kijker (bijvoorbeeld tijdens je beleveningsevenemt uit actie 1) en zorg dat iedereen in en rond je club het gezien heeft!

 

Helemaal overtuigd van de VIP2024-actie? 
Registreer je club dan op de website van Sport Vlaanderen: