Alle blogposts

Dansvakantie in Oostende: een echte aanrader

Dansvakantie standard & latin Danssport Vlaanderen
23 juni tot en met 28 juni 2024
Vayamundo - Oostende

Dansvakantie s&l Oostende 23-28 juni

Op zondagnamiddag 23 juni 2024 om 17 u. stonden in hotel Vayamundo in Oostende 12 danskoppels te popelen om te starten met hun dansvakantie. Na een frisse en natte lente werden we plots getrakteerd op stralend zomerweer, wat meteen de toon zette voor een goed humeur bij iedereen. 

Begeleiders Fientje en Jan ontvingen ons hartelijk en gaven iedereen een naamplaatje, zodat we alle deelnemers meteen bij naam kenden. Na een korte kennismaking mochten we om 18 u. aan tafel en konden we ook kennis maken met de uitgebreide buffetten. Koppels die bij de aanvang niemand kenden, werden snel opgenomen, waardoor er meteen een groepsgevoel ontstond. De eerste avond konden we al even de dansvloer verkennen. 

Maandag t.e.m. donderdag werden volgens een duidelijk schema ingedeeld: ontbijt om 7.30 u.,  les van 9.30 tot 11.30 u., vervolgens middagmaal om 12 u., eventuele groepsactiviteit vanaf 14 u.,  avondeten om 18 u.,  les van 19.30 tot 21.30 u., gevolgd door een half uurtje vrij dansen voor zij die nog energie over hadden. Om de spieren op te warmen werd elke les gestart met een rondedans die speciaal voor de gelegenheid in elkaar was gestoken.

Maandagochtend begonnen we met het aanleren van een nieuw stuk van de quickstep. ’s Avonds werd de quickstep herhaald en werd ook gestart met een stevige choreo van de rumba. Dinsdag deden we verder met de rumba, woensdag kwam de langzame wals aan bod en donderdag, de chachacha. ’s Avonds werd voldoende herhaald en kregen we een half uur vrij dansen.  Vrijdagvoormiddag werd dan nog eens alles volledig herhaald.

Martin en Carmen legden de choreo’s in detail en met zeer veel geduld uit, voor zowel dames als heren, zodat iedereen de kans kreeg om mee te zijn. Bij de start van een nieuwe dans werd deze eerst getoond, op muziek en op maattelling, en mochten we alles filmen.

De namiddagen werden gevuld met vrijblijvende groepsactiviteiten: een wandelzoektocht, minigolf en een wandeling langs de talrijke muurschilderingen en de historische Oostendse stadskern. Stuk voor stuk aanraders, en goed voorbereid door Fientje en Jan. Op donderdag was iedereen volledig vrij. De namiddagen waren ideaal om elkaar beter te leren kennen, zeker voor koppels die bij de start niemand kenden.

Tussendoor werden 2 jarigen gehuldigd: Pierre en Chris. Precies ook deze 2 anciens filmden en fotografeerden alle activiteiten en presenteerden op vrijdag een mooie collage van foto’s en video’s van de voorbije week. Puik werk heren!

De tijd was voorbij gevlogen en voor we het wisten, zaten we vrijdag aan het laatste middagmaal. Contacten en gsm-nummers werden uitgewisseld en er werd afgesproken dat er op 4 oktober een reünie zal plaatsvinden, waarop alle dansen nog eens aan bod zullen komen.

Het was een zeer aangename week, in een gemoedelijke sfeer die werd gecreëerd door de sympathieke deelnemers, de goede begeleiding van Fientje  en Jan, en de professionele en geduldige dansleraars Martin en Carmen.

Hartelijk dank aan iedereen voor deze prachtige week en we zijn zeer blij jullie te hebben leren kennen!

Christ Wille