Bijscholing yoga .png

Bijscholing yoga en blessurepreventie voor dansdocenten

Op zondag 28 april 2024 organiseren we een bijscholing yoga en blessurepreventie voor dansdocenten. 

Datum en timing:
28 april 2024
10u00-11u30: Yoga workshop
11u30-13u00: Blessurepreventie voor dansers

Locatie

Natural Born Dancers
Vossenstraat 122A
9090 Melle

Prijs:
€5 voor aangesloten docenten, €30 voor niet- aangesloten docenten (= €25 aansluiting als docent + €5 bijscholing). 

De workshop yoga voor dansers wordt gegeven door Mandy Steen. “Als danser en dansdocent weet ik als geen ander wat voor druk dansers en docenten vaak op zichzelf leggen. Het moet steeds beter, groter, verder, hoger... De lat ligt hoog, heel hoog. In yoga vond ik niet enkel rust maar leerde ik ook omgaan met de limieten van mijn eigen lichaam. Ik heb reeds 14 jaar ervaring in het lesgeven als initiator Actuele Dans en deel nu ook m’n passie als gecertificeerd yogalerares. Mijn focus ligt op dynamische & krachtige Vinyasa flows die je niet enkel sterker maken maar ook heel wat evenwichtiger.”

Tijdens een les yoga voor dansers focussen we ons op een dynamische Vinyasa flow door middel van krachtige poses die het lichaam active­ren. Alle bewegingen worden vloeiend met elkaar verbonden zodat je in een ontspannen maar uitdagende flow komt. Steeds op het ritme van onze ademhaling om lichaam en geest te connecteren en op het ritme van een groovy playlist die speelt op de achtergrond.

De workshop blessurepreventie wordt gegeven door Silke Crombez, kinesitherapeute, manueel therapeute en danseres. “Al een tijdje zat ik met het idee mijn twee werelden te combineren want ik merkte dat er te weinig aandacht was voor medische ondersteuning in het dansleven. Dansers met blessures kunnen me als zelfstandig kinesitherapeute vinden in de groepspraktijk KineTica Daarnaast geef ik workshops blessurepreventie in dansscholen of -opleidingen. Ik streef ernaar dansers van alle niveaus zo goed als mogelijk naar een gezond lichaam te begeleiden.“

Wat zijn de meest voorkomende dansblessures en hoe houden we hier nu rekening mee in de dansles? Hoe verloopt dit herstel en hoe kunnen we dit bevorderen. Naast enkele basisprincipes, probeer ik jullie zo veel mogelijk praktisch advies mee te geven die jullie kunnen toepassen in de lessen.

Meer informatie/vragen? Neem gerust contact op met Hannah via hannah@danssportvlaanderen.be of 014 91 90 51.