×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDiscoJazz & ModernUrbanLijndansStandard/LatinOverigeDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans LijndansJazzdansModernDiscoUrban DanceWedstrijdenG-dansExtra materiaalAan de slag in je dansclubLid worden
FAQ Opleidingen

1. Hoe vaak dien ik aanwezig te zijn tijdens de lessen?

Voor Module 1 geldt geen verplichte aanwezigheid. Voor Module 2 en Module 3 dien je 80% van het totaal aantal lesuren aanwezig te zijn. Vraag steeds aan je medecursisten wat je gemist hebt en haal de leerstof en opdrachten zelfstandig in.

Wens je Module 1 van de Initiator opleiding in zelfstudie te verwerken? Dat kan! Je kan bij ons ondersteunende lesvideo's opvragen voor een betere verwerking van de leerstof. 

2. Kom ik in aanmerking voor een vrijstelling?

Raadpleeg hier de vrijstellingstabel. Lees verder hier hoe je een vrijstelling kan aanvragen. Vraag dit idealiter aan voor de start van de opleiding.

3. Is het mogelijk om een opleiding te verspreiden in tijd?

Iedere opleiding bestaat uit 4 modules. Je kan je per module inschrijven (in de juiste volgorde). Op die manier kan je de opleiding spreiden in tijd. Je kan de modules eveneens op verschillende locaties volgen. Module 1 is bovendien hetzelfde in alle dansopleidingen waardoor je die module in een dansopleiding naar keuze kan volgen (bv. Module 1 bij Initiator Urban Dance en Module 2 t/m 4 bij Initiator Jazzdans als je graag een Initiator Jazzdans diploma wenst te behalen).

4. Kan ik gedelibereerd worden indien ik niet geslaagd ben op één of meerdere vakken?

Nadat alle resultaten van eerste zittijd bekend zijn, bekijkt de Vlaamse Trainersschool of je gedelibereerd kan worden voor de vakken waarvoor je niet geslaagd bent. Het maximum aantal delibereerbare tekorten (C-scores) bedraagt één per reeks van vier afgelegde vakken. Opgelet: er zijn bepaalde vakken die niet delibereerbaar zijn.

5. Wat als ik niet geslaagd ben voor één of meerder vakken in herexamen?

Indien je niet gedelibereerd kan worden voor het vak, dan kan je je in een volgende opleiding inschrijven voor die module met het vak waarvoor je nog niet geslaagd bent. Je kan je als bisser inschrijven aan de helft van de prijs per module. Voor alle vakken waarvoor je reeds geslaagd bent, ontvang je automatisch een vrijstelling.


Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer laura@danssportvlaanderen.be