×
ClubondersteuningVoordelen lidmaatschap Vernieuwen lidmaatschapAdministratieve ondersteuningGDPRLedenprogramma ModelcontractenVerzekeringenVZWCommunicatieBijscholingen en meetings clubbestuurders Dansdocent gezochtDatabase docenten Geef een zoekertje inG-dansondersteuning Kwaliteitslabel Promotionele ondersteuning Geef een activiteit in HandleidingenMateriaal aanvragen en ontlenen Certificaten danstestenPromotiemateriaal ontlenenSubsidiesPromotie clubactiviteitenOndersteuning ethisch en gezond SubsidiesDe Schatkist jeugdsportproject PromotiemateriaalSubsidies gediplomeerde lesgeversLustrumvieringAttest voor gemeentesubsidiesGediplomeerde lesgeversDansmuziek koppeldansLid worden
Coronavirus: heropstart dansclubs

Laatste update: 13/08/2020

Het exitplan voor de coronalockdown is van start gegaan en bijna elke dag is er wel nieuws over de eventuele versoepeling van de maatregelen. Om jouw club zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben wij als federatie een handleiding (zie bestanden onderaan de pagina) opgesteld waarmee je aan de slag kunt voor de heropstart van je club. Telkens er meer duidelijkheid komt over zaken die relevant zijn voor onze clubs, zullen we die handleiding aanpassen en je een geüpdatete versie bezorgen. Hou dus zeker je mailbox in de gaten.

De heropstart van de sportsector, dus ook jouw dansclub, kan enkel mits respect voor de protocollen en gedragscodes uitgevaardigd door Sport Vlaanderen (waarnaar we ook verwijzen in onze handleiding). Die gedragscodes en protocollen vind je ook hieronder.


Maak je noden kenbaar aan je gemeente

Elke gemeente heeft via een Noodfonds een budget ter beschikking gekregen om de verenigingen in haar gemeente te ondersteunen in deze coronacrisis. Vraag dus zeker aan je gemeentebestuur of sportdienst welke steun jouw dansclub/-school daaruit kan ontvangen.

Om aan je gemeente aan te tonen welke verliezen jouw dansclub/-school door deze coronacrisis lijdt, kun je het beknopte excelbestand hieronder gebruiken (dank aan Kathy Nagels voor het voorbeeld).
Tip: vul zeker ook aan welke andere inkomsten (naast die uit lessen) je mist, zoals inkomsten uit dansnamiddagen of -avonden, dansshows, optredens,...

Om je te helpen jouw noden te communiceren naar je gemeente, hebben we bovendien een brief opgesteld die je kunt bezorgen aan je gemeentebestuur, schepen van sport, sportdienst,... Wij sturen die brief alvast op naar elk gemeentebestuur (via mail en post), maar aarzel zeker niet om die ook zelf aan alle mogelijke lokale instanties/politici te bezorgen.