×
Verantwoord sportenEthisch sportenGrensoverschrijdend gedrag in de sportGezond sportenAntidopingsbeleidElitesporters in dans DopingwetgevingNieuws over verantwoord sportenKennismakingOver onsBeleidMissieWerkingBeleidsplanBestuurAlgemene vergaderingRaad van bestuurCommissiesSportcommissieWedstrijdcommissie Actuele DansCommissie Recreatief DansenSeniorencommissieLerarencommissie Actuele DansLerarencommissie Standard, Latin, SocialAdviesraad ethisch en gezond sportenTuchtcommissieMedewerkersDansclubsTijdschriftenVerzekeringenPartnersGeschiedenisContact
Grensoverschrijdend gedrag in de sport

De voorbije maanden zijn er vele verhalen naar boven gekomen over grensoverschrijdend gedrag. Danssport Vlaanderen wil duidelijk maken dat dat gedrag voor ons absoluut onaanvaardbaar is. Wij willen dat alle dansers een fijne, veilige dansomgeving hun favoriete hobby kunnen beoefenen. Meer daarover vind je in onze gedragscode.

Daarom motiveren we onze dansclubs/-scholen om een bewustzijn rond de problematiek te creëren. Zo kunnen zij bij ons onder meer gratis het "Sport met Grenzen"-pakket ontlenen en advies inwinnen over hoe ze een probleem kunnen aanpakken.

Ook voor onze dansers, hun ouders, dansdocenten en alle andere betrokkenen staan wij paraat. Zit je met een probleem of vermoed je dat er iets mis is? Neem dan contact op met een van onze Aanspreekpersonen Integriteit (API's). Zij proberen je dan bij te staan en informatie te geven over wat je kunt doen: