×
Persbericht: Jazz, modern en show (Lokeren)
Aangemaakt op: 2019-04-25

Afgelopen maandag streden 365 moderne, jazz-, en showdansers in Lokeren voor een plek op het Belgisch kampioenschap jazzdans, modern, en showdance. 

Op 22 april organiseerde dansschool D.I.O.P. uit Lokeren het Vlaams kampioenschap jazzdans, modern en showdance van het seizoen in Sporthal Lokeren. Het was een ontzettend spannende wedstrijd, waar maar liefst 365 dansers aan deelnamen. 

Tijdens de wedstrijd wist de organiserende dansschool, Diluna, 3 podiumplaatsen te behalen, waarvan 1 de eerste plaats en 2 de tweede plaats. Dansschool Body Fit uit Poperinge, wist 9 podiumplaatsen te behalen, waarvan 6 keer de eerste plaats, 1 keer de tweede plaats en 2 keer de derde plaats. Maar de dagwinnaar is dansstudio Bouger uit Herselt die maar liefst 20 podiumplaatsen wist te bemachtigen. 7 keer de eerste plaats, 8 keer de tweede plaats en 5 keer de derde plaats. 

De wedstrijd maandag was voor de dansers de laatste kans om promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. 

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 11 en 12 mei in Leuven, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams Kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.


Contactpersoon:
Angie Van den Bremt
014 71 10 35

Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd