×
Persbericht: jazz/modern/show (Maldegem)
Aangemaakt op: 2019-03-19

Afgelopen zondag streden 505 moderne, jazz-, en showdansers uit heel Vlaanderen in Maldegem voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Jazzdans, Modern, en Showdance. 

Op 17 maart organiseerde Dansschool S-Pression Meetjesland vzw uit Maldegem de 4e en laatste selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance van het seizoen in sporthal Meos. Het was een ontzettend spannende wedstrijd, waar maar liefst 505 dansers aan deelnamen. 

Tijdens de wedstrijd wist de organiserende dansschool S-Pression 5 podiumplaatsen te behalen, waarvan 2 zowel de tweede als de derde plaats. Dansschool Body Fit uit Poperinge, wist 9 podiumplaatsen te behalen, waarvan 5 keer de eerste plaats en 3 keer de tweede plaats. Maar de dagwinnaar is dansclub Bouger uit Herselt die die maar liefst 16 podiumplaatsen wist de bemachtigen. 8 keer zowel de eerste als de tweede plaats. 

De wedstrijd zondag was voor de dansers de 4e en laatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 22 april in Lokeren, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen. 

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 11 en 12 mei in Leuven, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.


Contactpersoon:
Angie Van den Bremt
014 71 10 35


Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd