×
STUK: dansvoorstellingen in december
Aangemaakt op: 2018-11-06

Ook dit seizoen krijg je als lid van onze federatie weer korting op alle dansvoorstellingen in STUK (Leuven). Zo kun je in december onder meer gaan kijken naar:

Chroma_Don’t Be Frightened of Turning The Page van Alessandro Sciarroni (donderdag 6 december)

Chroma_Don’t Be Frightened of Turning the Page is een bezwerende voorstelling van de Italiaanse choreograaf Alessandro Sciarroni. Vanuit zijn fascinatie voor repetitieve bewegingen en volks-dansen kwam hij terecht bij rotatie of ‘spinning’. In Chroma nodigt de Italiaanse choreograaf het publiek uit om zich volledig over te geven aan de eigen verbeelding. Hij draait en tolt eindeloos – tot alle eenduidige betekenissen zich losweken van de beweging en het fysieke aspect op de voorgrond treedt. Omringd door het publiek weet Sciarroni met eenvoudige middelen een maximale emotionele zeggingskracht te evoceren. Hypnotiserend mooi.Being van Bára Sigfúsdóttir & GRIP (di, woe 11-12 december)

Iedereen heeft een lichaam. Met dat lichaam richten we ons tot de wereld. Het is het meest primaire dat we met anderen delen. Being is een ontmoeting tussen twee lichamen, maar ook tussen het Westen en het Midden-Oosten. Het nodigt je uit om te kijken naar wat we delen in plaats van onze verschillen te beklemtonen.
Rule of Three van Jan Martens & GRIP (di, woe, do 11-12-13 december)

Rule of Three houdt het midden tussen een concert, een hardcore nachtclub en een collectie kortverhalen. Met lichamen, licht, muziek, kostuums en tekst als autonome krachten maakt Jan Martens opnieuw een haarscherpe analyse van de tijdsgeest. Rule of Three viert ons vermogen om razendsnel van de ene indruk naar de andere te zappen, maar laat ook zien hoe een overdaad aan prikkels een fragmentarische beleving van de werkelijkheid in de hand werkt. Laat je onderdompelen in een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: verstilling en explosie, precisie en intuïtie, hart en rede.
The Sea Within van Lisbeth Gruwez & Voetvolk (woe, do 19-20 december)

Als choreografe timmerde Lisbeth Gruwez de voorbije jaren aan een eigenzinnig parcours. In The Sea Within wil Gruwez de chaos niet langer beteugelen, maar gaat ze op zoek naar de orde in de chaos. Even vinnig en intens als voorheen, maar in plaats van op het individu zoomt Gruwez nu in op een groep van tien danseressen, die opgaan in een weids, ademend landschap. Tien krachtige lotusbloemen staan symbool voor samenzijn in een nieuw, hedendaags ritueel.Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.