×
-
JayBeeS Dancers domineert streetdancewedstrijd in Deurne
Aangemaakt op: 2017-11-27
Turnhout, 27 november 2017. Gisteren ging in Deurne de eerste streetdancewedstrijd van het seizoen. 796 dansers tekenden present voor de wedstrijd. Dansschool JayBeeS Dancers uit Turnhout was de grote winnaar van de dag, met maar liefst 10 overwinningen, 9 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen.

Na wedstrijden in disco, jazzdans, modern en showdance de voorbije weken, was het dit weekend de beurt aan de streetdansers om voor het eerst hun nieuwe choreografieën te tonen. De wedstrijd ging door in de Arenahal in Deurne en werd georganiseerd door de Deurnese dansclub Easy Moving. Maar liefst 796 dansers tekenden present voor deze eerste wedstrijd.

Bij de solo’s en duo’s was het vooral dansschool JayBeeS Dancers uit Turnhout die met eer ging lopen: bij de solo’s wonnen ze 5 categorieën en behaalden ze daarnaast nog 3 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen; bij de duo’s gingen ze ook aan de haal met  5 overwinningen en 2 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen. Met die goede resultaten werden JayBeeS Dancers ook meteen dagwinnaar, met in totaal 10 overwinningen, 9 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen.

Bij de small groups, een categorie die nieuw is dit seizoen, werd gestreden in drie categorieën. Dansschool Culture Dance uit Torhout was daarin de meest succesvolle: ze won meteen een categorie en eindigde als tweede in een andere. Bij de formaties nam dansschool Made2Move uit Wetteren over: zij wonnen maar liefst alle 4 de categorieën waaraan ze deelnamen.

Tijdens deze eerste wedstrijd stonden niet enkel de dansers in de spotlight: dansfederatie Danssport Vlaanderen zette aan de start van het seizoen ook meteen de juryleden in de bloemetjes. Juryleden zijn onmisbaar voor danswedstrijden en zij verdienen dus het nodige respect. De supporters werd daarom gevraagd om tijdens de wedstrijd niet enkel voor dansers te supporteren, maar ook voor de juryleden.

Contactpersoon:
Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke

jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Foto: Streetdanceduo JayBeeS - Kayleigh & Charlotte
Foto: Streetdanceteam JayBeeS - EQuality
Alle informatie over de wedstrijd