×
-
Bijna 800 dansers dansen streetdanceseizoen op gang in Deurne
Aangemaakt op: 2017-11-20
Turnhout, 20 november 2017. Nu zondag vindt de eerste wedstrijd streetdance van het seizoen plaats in Deurne. Organisator is dansclub Easy Moving uit Deurne.

De voorbije weken startten de discodansers en de jazz-, show- en moderne dansers hun wedstrijdseizoen al en deze week is het de beurt aan de streetdansers. De streetdansers gaan van start in de Arenahal in Deurne. Dansclub Easy Moving uit Deurne organiseert de wedstrijd. Easy Moving zal ook meteen een drukke dag beleven, want om alle 796 dansers te kunnen laten dansen, start de wedstrijd al om 9 u. en duurt ze tot 19.30 u.

‘Streetdance’ is een verzamelnaam voor verschillende urban dansstijlen, waaronder bboying, locking, popping, house, ragga, wacking,... De dansers nemen het tegen elkaar op in verschillende categorieën: solo (1 danser), duo (2 dansers), small group (4 tot 7 dansers) en formatie (vanaf 8 dansers). Zondag nemen er 107 solo’s, 68 duo’s, 8 small groups en maar liefst 59 formaties deel. Dat maakt in totaal 994 deelnames van 796 verschillende dansers.

Het zijn echter niet enkel de dansers die tijdens deze eerste streetdancewedstrijd in de spotlight staan: dansfederatie Danssport Vlaanderen wil aan de start van het seizoen ook meteen de juryleden in de bloemetjes zetten. Juryleden zijn onmisbaar voor danswedstrijden en zij verdienen dus het nodige respect. De supporters wordt daarom gevraagd om tijdens de wedstrijd niet enkel voor dansers te supporteren, maar ook voor de juryleden.

Contactpersoon:
Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke

jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35  

Download documenten :
Foto streetdanceteam
Foto streetdancesolo
Foto streetdanceduo
Meer informatie over de wedstrijd