×
-
Een weekend vol dans in Jabbeke
Aangemaakt op: 2017-11-14
Turnhout, 14 november 2017. Zaterdag gaat in Jabbeke de eerste wedstrijd jazzdans, modern en showdance van het seizoen door en zondag is het de beurt aan de discodansers, die er hun tweede selectiewedstrijd dansen. Organisator van beide wedstrijden is dansstudio Kickx N Moves uit Brugge.

In het vrijetijdscentrum van Jabbeke is het al dans wat de klok slaat dit weekend: zaterdag dansen de jazz-, show- en moderne dansers hun eerste wedstrijd van het seizoen en zondag is er dan de tweede selectiewedstrijd disco van het seizoen. Dansstudio Kickx ’N Moves uit Brugge leidt alles in goede banen.

Jazzdans, modern en showdance op zaterdag

Tijdens de wedstrijd jazzdans, modern en showdans van zaterdag zullen dansers uit heel Vlaanderen deelnemen om hun eerste selectie te behalen. Nieuw dit seizoen is dat er niet enkel small groups (4 tot 7 dansers) en formaties (minimaal 8 dansers) kunnen deelnemen, maar ook solo’s en duo’s. Voorlopig kan dat wel enkel in de categorie ‘modern’. Er nemen zaterdag 11 solo’s en 8 duo’s deel, naast 11 small groups en 21 formaties. Alles samen is dat goed voor 313 deelnames van 272 dansers.

Disco op zondag

Zondag dansen de discodansers uit Oost- en West-Vlaanderen hun 2e selectiewedstrijd van het seizoen. Disco is een heel atletische dansstijl, met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. Zondag worden er 805 dansers verwacht, die samen goed zijn voor 1112 deelnames (149 solo’s, 89 duo’s, 17 small groups en 39 formaties).

Vlaamse en Belgische kampioenschappen

Alle dansers in Jabbeke hebben hetzelfde doel: selecties behalen voor de Vlaamse kampioenschappen van 28 april (jazzdans, modern en showdance) en 29 april (disco) en daarnaast alvast promotiepunten sprokkelen in de hoop zich te kunnen kwalificeren voor de Belgisch kampioenschappen van 12 en 13 mei. Om te kunnen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap moeten de dansers namelijk niet enkel hebben deelgenomen aan het Vlaamse kampioenschap, maar ook een goede ranking hebben aan het eind van het seizoen. Dat doen ze door in de loop van het seizoen promotiepunten te verzamelen.

Contactpersoon:
Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke

jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35  

Download documenten :
Foto showdance
Foto modern
Foto jazzdans
Foto disco
Meer informatie over de wedstrijden in Jabbeke