×
-
Spannende discowedstrijd in Hulshout
Aangemaakt op: 2017-11-06
Turnhout, 6 november 2017. Op zondag 5 november ging de 2e selectiewedstrijd disco door in Hulshout. Het was een spannende wedstrijd, waarbij er duchtig gestreden werd voor de ereplaatsen. Uiteindelijk mocht Dansstudio Dance Unlimited uit Antwerpen zich tot dagwinnaar kronen, met maar liefst 9 overwinningen, 7 tweede plaatsen en 1 derde plaats.

Afgelopen zondag organiseerde Dansstudio Shake de 2e selectiewedstrijd disco van het seizoen. De wedstrijd was een regionale wedstrijd: discodansers uit de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant namen het er tegen elkaar op om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 2018.

Tijdens de wedstrijd was er een spannende strijd om de dagwinst tussen Dansstudio Dance Unlimited uit Antwerpen en Danscenter Time-Out uit Herentals. Dance Unlimited trok aan het langste eind, met 9 overwinningen, 7 tweede plaatsen en 1 derde plaats. Danscenter Time-Out werd eervol tweede, met 9 overwinningen, 3 tweede plaatsen en 7 derde plaatsen. Zij gingen dus wel naar huis met de meeste ereplaatsen (maar liefst 19).

De strijd om de derde plek was een lokaal onderonsje: Dansstudio Bouger uit Herselt en de organiserende Dansstudio Shake deden regelmatig haasje-over, maar uiteindelijk kaapte Dansstudio Bouger de 3e plek weg, met 5 overwinningen, 1 tweede plaats en 3 derde plaatsen. Dansstudio Shake eindigde als vierde met 4 overwinningen, 6 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen.

De wedstrijd zondag was voor de discodansers de 2e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s, de top 10 en voor small groups en formaties, de top 7.

Contactpersoon:
Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke

jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35  

Download documenten :
Foto disco solo
Foto disco duo
Foto disco small group
Foto disco formatie
Meer informatie over de wedstrijd