×
-
Danswedstrijd disco in Hulshout
Aangemaakt op: 2017-10-30
Turnhout, 31 oktober 2017. Op zondag 5 november organiseert Dansstudio Shake uit Westerlo een danswedstrijd disco in de sporthal van Hulshout. De regionale wedstrijd brengt dansers uit Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant samen om de strijden voor een plek op het Vlaams en het Belgisch kampioenschap van 2018.

Nu zondag 5 november gaat de tweede selectiewedstrijd disco door in de sporthal van Hulshout. Disco is een heel atletische dansstijl, met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De wedstrijd van zondag is een regionale wedstrijd: ze staat open voor dansers uit de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

De organisator van de wedstrijd is Dansstudio Shake uit Westerlo. Shake heeft veel ervaring in het organiseren van danswedstrijden, maar verhuist dit jaar haar wedstrijd van Zoerle-Parwijs naar Hulshout. De zaal in Zoerle-Parwijs werd namelijk stilaan te klein voor de wedstrijd. Nu zondag worden er 432 dansers verwacht, die samen goed zijn voor 670 deelnames (104 solo’s, 63 duo’s, 22 small groups en 22 formaties).

De wedstrijd zondag is voor de discodansers de 2e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.

Contactpersoon:
Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke

jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35 

Download documenten :
Foto disco solo
Foto disco duo
Foto disco team
Foto disco formatie
Meer informatie over de wedstrijd