×
-
Bijscholing: Get Fit 2 Dance - letselpreventie bij dansers
Aangemaakt op: 2017-10-06
Dansen is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt dansen ook soms tot sportletsels. Gelukkig verlaagt de kans om sportletsels op te lopen sterk dankzij sportletselpreventie.
Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het daarom belangrijk om jonge danser de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat ze die onlosmakelijk leren verbinden met dansen. Daarom ontwikkelde de Universiteit Gent in samenwerking met Danssport Vlaanderen en in opdracht van de Vlaamse overheid deze bijscholing voor dansdocenten.

Tijdens deze bijscholing leiden we je op om op een wetenschappelijk onderbouwde manier sportletselpreventie aan bod te laten komen in je danslessen. Veel aandacht gaat daarbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof om in te passen in je bestaande trainingen. We schetsen het belang en nut van sportletselpreventie, leggen de verschillende strategieën voor sportletselpreventie uit en geven je verschillende mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren. Via actieve leermomenten bieden we je een brede waaier aan oefenstof aan, waarmee je direct aan de slag kunt gaan in je dansles

 

Lesgever van dienst is Kathy NagelsKathy is niet enkel danseres, dansdocente en -choreografe, maar runt ook een eigen dansschool, geeft les aan de VTS-opleidingen dans én is sinds kort erkend door VTS als experte letselpreventie in dans. Dé ideale persoon voor deze bijscholing dus.