×
-
Rolstoeldansen in "Over winnaars" met Koen Wauters op VTM
Aangemaakt op: 2017-09-07

Foto: VTM - (c) Medialaan 2017Op VTM loopt momenteel het programma "Over winnaars". In de reeks begeleidt Koen Wauters telkens een fysiek gehandicapte die ooit een droom had maar die - door de beperking - niet gerealiseerd zag.  Koen probeert die droom toch te verwezenlijken.

Nu maandag 11 september om 20.35 u gaat de aflevering over een jonge vrouw, Inge Blockmans, die al jaren een droom koestert om als rolstoelgebruiker ooit eens te kunnen deelnemen aan een internationale danswedstrijd.

 

Inge en Koen hebben zich de voorbije maanden als danspartners klaargestoomd om een freestyle nummer te brengen op de internationale IPC wedstrijd Mainhatten Cup op 17-19 juni in Frankfurt. Ze moesten daarvoor de hele procedure doorlopen van classificatie, rolstoeldanstechniek, choreografie, training, inschrijving, vervoer, hotel... Met de nodige problemen en ondanks een ernstige valpartij zijn ze er wonderwel in geslaagd om hun doel te bereiken. Om te weten welke plaats ze behaalden, zul je maandag moeten kijken, maar je mag er zeker van zijn dat het ongelofelijk goed was voor een paar dat zonder enige ervaring slechts enkele maanden had om dat voor te bereiden!

 

Wil je meer zien van rolstoeldansen, dan kun je op 21 en 22 oktober 2017 in Malle (provincie Antwerpen) gaan kijken naar het WK rolstoeldansen. Alle informatie over dat WK vind je op malle2017.be.

 

Foto: VTM - (c) Medialaan 2017