×
-
Vlaamse danskampioenschappen in Leuven
Aangemaakt op: 2017-04-24
Turnhout, 24 april 2017. Dit weekend vinden in Leuven de Vlaamse Kampioenschappen jazzdans, modern, showdance (zaterdag) en disco (zondag) plaats. De dansers strijden er voor de titel van Vlaams Kampioen, maar voor de discodansers is de inzet nog groter: zij kunnen zich tijdens het Vlaams Kampioenschap ook nog kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap disco van 14 mei.

Dansschool Pump ’n Dance uit Wilsele mag dit seizoen niet één, maar twee Vlaamse Kampioenschappen organiseren. Op zaterdag 29 april staat de dansschool namelijk in voor het goede verloop van de Vlaamse Kampioenschappen jazzdans, modern en showdance en op zondag 30 april, voor de organisatie van het Vlaams Kampioenschap disco. Beide kampioenschappen gaan door in de Sportoase in Leuven.

Eerste Vlaamse Kampioenschappen jazzdans, modern en showdance

Dit seizoen startte dansfederatie Danssport Vlaanderen met een nieuw wedstrijdcircuit: jazzdans, modern en showdance. Waar in vorige dansseizoenen de wedstrijden showdance georganiseerd werden samen met de wedstrijden streetdance, werden zij er nu van losgekoppeld en deden twee nieuwe disciplines hun intrede: jazzdans en modern. In dat nieuwe wedstrijdcircuit wordt nu dus ook voor het eerst een Vlaams Kampioenschap georganiseerd. 

Aan dat kampioenschap nemen enkel de groepen deel die gedurende het seizoen voldoende selecties hebben behaald. In totaal zullen er zaterdag zo vijf small groups (groepen van 3 tot 7 dansers) en 38 formaties (groepen vanaf 8 dansers) strijden voor de titel van Vlaams Kampioen in de verschillende disciplines.

Wie plaatst zich voor het Belgisch Kampioenschap disco?

Op zondag nemen de discodansers de Sportoase over. Zij strijden niet enkel voor de titel van Vlaams Kampioen in hun discipline, maar kunnen zich bovendien nog plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap disco van 14 mei in Gent. Aan dat Belgisch Kampioenschap mogen enkel de dansers uit de topklasses én de Vlaamse Kampioenen en vicekampioenen uit de start- en middenklasse deelnemen. De 996 dansers die zondag deelnemen zullen dus hun hoogste niveau moeten halen om daarin te slagen. 

Praktisch:

Zaterdag 29, van 13u tot 17u
Zondag 30 april, van 9u tot 21u
Sportoase, Philipssite 6, 3001 Leuven
Inkom: € 4 per dag (kinderen jonger dan 8 jaar: gratis)
Meer informatie:
www.danssportvlaanderen.be 

Download documenten :
Timing show/jazz/modern
Uitnodiging show/jazz/modern
Uitnodiging disco
Timing disco
Foto modern
Foto jazz
Foto show
Foto disco duo
Foto disco solo
Foto disco groep