×
-
855 streetdancers palmen Zottegem in voor laatste selectiewedstrijd van het seizoen
Aangemaakt op: 2017-04-18
Turnhout, 18 april 2017. Op paasmaandag organiseerde dansschool De Dansstudio uit Zottegem een wedstrijd streetdance in de Bevegemse Vijvers. 855 dansers uit heel Vlaanderen gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor dansscholen JayBeeS Dancers uit Turnhout, Dansstudio Dance Unlimited uit Antwerpen en Dansstudio Shake uit Westerlo.

855 dansers uit heel Vlaanderen verzamelden afgelopen maandag in de Bevegemse Vijvers in Zottegem voor de laatste selectiewedstrijd streetdance van het seizoen. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. De dansers namen het tegen elkaar op in de categorieën solo, duo en team, in de hoop de overwinning weg te kapen en zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap.

Het was een boeiende wedstrijd, waarbij dansscholen JayBeeS Dancers uit Turnhout, Dansstudio Dance Unlimited uit Antwerpen en Dansstudio Shake uit Westerlo het vaakst in de prijzen vielen. JayBeeS Dancers behaalde maar liefst 11 overwinningen, 5 tweede plaatsen en een derde plaats, en was daarmee de grote winnaar van de dag. Dansstudio Dance Unlimited ging naar huis met 5 overwinningen en 2 tweede plaatsen. Dansstudio Shake vervolledigde het podium met 3 overwinningen, een tweede en een derde plaats.

Door haar goede resultaten op de wedstrijd promoveert Davina Van Engeland (Mad Hatters Dance Company uit Mol) naar de topklasse bij solo junioren. Nadia Borré en Ruhne Torremans (JayBeeS Dancers) doen hetzelfde bij duo junioren. Het team Energetix (Dance Company C&P Energy uit Waanrode) dansen voortaan in de topklasse bij de groepen adults. Door die promoties maken ze een kans op een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 14 mei in de Topsporthal in Gent. Ze moeten daarvoor hun selectie nog wel verzilveren tijdens het Vlaams kampioenschap van 7 mei in Herselt.

Download documenten :
Uitslag wedstrijd
Foto streetdance solo
Foto streetdance duo
Foto streetdance team