×
-
Zottegem ontvangt dit weekend 855 streetdancers voor laatste selectiewedstrijd streetdance van het seizoen
Aangemaakt op: 2017-04-10
Turnhout, 10 april 2017. Op paasmaandag vindt in Zottegem de laatste selectiewedstrijd streetdance van het seizoen plaats. 855 streetdancers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap.

Op paasmaandag organiseert dansschool De Dansstudio uit Zottegem een streetdancewedstrijd in sporthal de Bevegemse Vijvers. De wedstrijd is de laatste selectiewedstrijd streetdance van het seizoen en dus ook de laatste kans voor de dansers om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap streetdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht maandag 855 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo en/of teams. Een team bestaat uit minstens 5 dansers. Maandag zullen 114 solo’s, 64 duo’s en 64 teams het beste van zichzelf laten zien.

Nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: vorig seizoen was er al een BK streetdance voor teams, maar vanaf dit jaar kunnen ook solo’s en duo’s deelnemen aan het BK. Dat BK gaat door op 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor het BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Download documenten :
Foto streetdance team
Foto streetdance solo
Foto streetdance duo
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd