×
-
Roeselare ontvangt dit weekend 875 dansers voor danswedstrijd disco
Aangemaakt op: 2017-03-27
Turnhout, 27 maart 2017. Nu zondag vindt in Roeselare een danswedstrijd plaats. 875 discodansers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap.

Nu zondag organiseert dansschool Hypnosis uit Roeselare een discowedstrijd in de SES-hal. De wedstrijd is de laatste selectiewedstrijd disco van het seizoen en dus de laatste kans voor de dansers om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap disco. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 875 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo, small groups en/of formaties. Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties.

Ook nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op 14 mei 2017 in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto discosolo
Foto discoduo
Foto disco small group
Foto discoformatie