×
-
Laatste selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance brengt 359 dansers naar Kapellen
Aangemaakt op: 2017-03-13
Turnhout, 13 maart 2017. Nu zondag vindt in Kapellen een danswedstrijd jazzdans, modern en showdance plaats. Die wedstrijd is de derde van het nieuwe wedstrijdcircuit van dansfederatie Danssport Vlaanderen. Jazz-, show- en moderne dansers uit heel Vlaanderen zullen het daar tegen elkaar opnemen in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap van 29 april.

Nu zondag organiseert dansstudio DiLuna uit Kapellen een danswedstrijd jazzdans, modern en showdance in de gemeentelijke sporthal Putte, Kapellen. De wedstrijd is de derde wedstrijd in het nieuwe wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen. De voorbije dansseizoenen werden er al wedstrijden showdance georganiseerd, maar vanaf dit seizoen komen daar twee dansstijlen bij: jazzdans en modern.

Daarnaast doet dit seizoen ook een nieuwe categorie zijn intrede: de small groups. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties. Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 359 dansers op de wedstrijd. Aan de wedstrijd jazzdans nemen 10 formaties deel, aan de wedstrijd showdance nemen 2 small groups en 7 formaties deel en aan de wedstrijd modern, 5 small groups en 16 formaties.

De wedstrijd in Kapellen is meteen ook de laatste wedstrijd waar de dansers hun selectie kunnen behalen voor het Vlaams kampioenschap jazzdans, modern en showdance. Dat gaat door op zaterdag 29 april in Sportoase, Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto jazzdansformatie
Foto moderne small group
Foto moderne formatie
Foto showdance small group
Foto showdanceformatie