×
-
De Steenoven in Herzele ontvangt dit weekend 947 streetdancers voor danswedstrijd
Aangemaakt op: 2017-03-07
Turnhout, 7 maart 2017. Nu zondag vindt in Herzele de vierde streetdancewedstrijd van het seizoen plaats. 947 streetdancers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Nu zondag organiseert dansschool Move-It uit Herzele een streetdancewedstrijd in De Steenoven. De wedstrijd is de 4e selectiewedstrijd streetdance. Streetdance is een een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 947 op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo en/of teams. Een team bestaat uit minstens 5 dansers. Zondag zullen 108 solo’s, 72 duo’s en 72 teams het beste van zichzelf laten zien.

Nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: vorig seizoen was er al een BK streetdance voor teams, maar vanaf dit jaar kunnen ook solo’s en duo’s deelnemen aan het BK. Dat BK gaat door op 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor het BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Programma wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto Streetdancesolo
Foto Streetdanceduo
Foto Streetdanceteam