×
-
Motiverend coachen in de sport: boekvoorstelling
Aangemaakt op: 2017-02-08
Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en ook in de sportclub leren ze graag bij. Tegelijk zijn er ook kinderen die opgeven en zelfs afhaken als het moeizaam gaat. Sportcoaches doen er dan goed aan de natuurlijke bron van motivatie bij kinderen aan te wakkeren.

Daarom schreven Nathalie Aelterman, Gert-Jan De Muynck, Leen Haerens, Maarten Vansteenkiste (UGent) en Gert Vande Broek (KU Leuven) het boek Motiverend coachen in de sport.

Het boek nodigt sportcoaches uit tot zelfrelflectie. Ze krijgen aanbevelingen om tijdens de training, in wedstrijdverband en binnen hun meer opvoedkundige rol motiverend te handelen. Het boek kwam tot stand in het kader van het project ‘Coach met de M-factor’, een initiatief van UGent en KU Leuven, samen met de Vlaamse Overheid en de sportsector (Vlaamse Sportfederatie, Vlaamse Trainerschool).

Op vrijdag 24 februari om 17.30 u. wordt het boek voorgesteld in de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van UGent (Auditorium 2, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent).

De boekvoorstelling is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot 19 februari via deze link.

 

Programma

18u: Verwelkoming door Sophie Vanluchene, uitgever bij Acco
        Voorwoord door Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport

18u15: Boekvoorstelling door auteurs, afgerond met vragenronde

19u15: Praktijkbijdrages
         - Els Snauwaert, sportpsycholoog en lesgever motiverend coachen
         - Jonathan Leemans, jeugdsportcoach
         - Gert Vande Broek, topsportcoach

20u: Feestelijke receptie