×
-
Danswedstrijd brengt 611 dansers naar Langemark
Aangemaakt op: 2017-02-06
Turnhout, 6 februari 2017. Nu zondag vindt in Langemark de 4e selectiewedstrijd disco plaats. 611 discodansers uit Oost- en West-Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap disco.

Nu zondag organiseert dansschool Donatha uit Langemark een discowedstrijd in sporthal OC Den Tap in Langemark. De wedstrijd is de 4e selectiewedstrijd disco. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 611 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo, small groups en/of formaties. Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties.

Ook nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op 14 mei 2017 in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Foto discoteam
Foto disco solo
Foto disco duo
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd