×
-
Organiserende dansschool Bouger gaat met meeste prijzen naar huis op danswedstrijd jazzdans, showdance en modern in Herselt
Aangemaakt op: 2017-01-30
Turnhout, 30 januari 2017. Afgelopen zondag organiseerde dansschool Bouger de allereerste wedstrijd jazzdans, showdance en modern in vrijetijdscentrum De Mixx in Herselt. 423 dansers uit heel Vlaanderen gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor organiserende dansschool Bouger, dansschool Balanze uit O.L.V.-Waver en dansschool Hal26 uit Gent.

423 dansers uit heel Vlaanderen verzamelden afgelopen zondag in vrijetijdscentrum De Mixx in Herselt voor de allereerste danswedstrijd jazzdans, showdance en modern van dansfederatie Danssport Vlaanderen. De voorbije seizoenen waren er al wedstrijden showdance, maar voor het eerst konden de dansers ook deelnemen aan wedstrijden jazzdans en modern. De dansers namen het daarbij tegen elkaar op in de categorieën small groups en formaties.

Het was een mooie wedstrijd, waarbij de organiserende dansschool Bouger met drie overwinningen en een tweede plaats aan de haal ging. Daarmee was ze de meest succesvolle dansschool van de dag. Dansscholen Balanze uit O.L.V.-Waver en Hal26 uit Gent vervolledigden de top 3 met respectievelijk drie en twee overwinningen. 

De wedstrijd in Herselt was meteen ook de eerste selectiewedstrijd voor het Vlaams kampioenschap jazzdans, showdance en modern, dat op zaterdag 29 april doorgaat in Leuven. De dansers mogen deelnemen aan dat Vlaams kampioenschap als zij gedurende het dansseizoen deelnemen aan twee selectiewedstrijden. De volgende kansen daarvoor zijn op de wedstrijd in Maldegem op 5 maart en in Kapellen op 19 maart.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslag wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Dansteam Equilibrio - Balanze
Dansteam Mini Eternity - Bouger
Dansteam Young Eternity - Bouger
Dansteam The Royals - Dance Unlimited
Dansteam Children of The World - K-dance Zone