×
-
Nieuw wedstrijdcircuit jazzdans, modern en showdance gaat van start in Herselt
Aangemaakt op: 2017-01-23
Turnhout, 23 januari 2017. Nu zondag vindt in Herselt een danswedstrijd jazzdans, modern en showdance plaats. Die wedstrijd is de eerste van het nieuwe circuit van dansfederatie Danssport Vlaanderen. Jazz-, show- en moderne dansers uit heel Vlaanderen zullen het daar tegen elkaar opnemen in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool Bouger uit Herselt een danswedstrijd jazzdans, modern en showdance in vrijetijdscentrum De Mixx. De wedstrijd is de allereerste in het nieuwe wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen. De voorbije dansseizoenen werden er al wedstrijden showdance georganiseerd, maar vanaf dit seizoen komen daar twee dansstijlen bij: jazzdans en modern.

Daarnaast doet ook een nieuwe categorie zijn intrede: de small groups. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties. Voor de wedstrijd van zondag zijn 423 dansers ingeschreven, verdeeld over 42 teams van 19 dansscholen. Aan de wedstrijd jazzdans nemen 10 teams deel (allen formaties), aan de wedstrijd modern nemen 22 teams deel (4 small groups en 18 formaties) en aan de wedstrijd showdance nemen ook 10 teams deel (1 small group en 9 formaties).

Tijdens de wedstrijd in Herselt kunnen de dansers ook meteen hun eerste selectie halen voor het Vlaams kampioenschap jazzdans, modern en showdance. Dat gaat door op zaterdag 29 april in Sportoase, Leuven. Om aan dat kampioenschap te kunnen deelnemen, moeten de dansers 2 selecties behalen.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto showdanceteam
Foto dansschool Bouger