×
-
Sporthal De Damburg ontvangt dit weekend 411 dansers tijdens danswedstrijd disco
Aangemaakt op: 2017-01-09
Turnhout, 9 januari 2017. Nu zondag vindt in Bocholt een danswedstrijd plaats. 411 discodansers uit de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool MkM uit Bocholt een discowedstrijd in sporthal De Damburg. De wedstrijd is de 3e selectiewedstrijd disco van het seizoen. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 411 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo, small groups en/of formaties. Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties.

Ook nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op 14 mei 2017 in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto disco solo
Foto disco duo
Foto disco formatie