×
-
Persbericht: 649 dansers palmden zondag De Zoerla, Westerlo in tijdens streetdancewedstrijd
Aangemaakt op: 2016-11-28
Turnhout, 28 november 2016. Afgelopen zondag organiseerde Dansstudio Shake uit Westerlo een wedstrijd streetdance in De Zoerla. 649 dansers uit heel Vlaanderen gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor JayBeeS Dancers uit Turnhout, Dansstudio Dance Unlimited uit Antwerpen en Mad Hatters Dance Company uit Mol.

649 dansers uit heel Vlaanderen verzamelden afgelopen zondag in De Zoerla voor de tweede selectiewedstrijd streetdance van het seizoen. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. De dansers namen het tegen elkaar op in de categorieën solo, duo en team, in de hoop de overwinning weg te kapen en een selectie binnen te halen voor het Vlaams kampioenschap streetdance.

Het was een succesvolle wedstrijd, waarbij de organiserende dansschool Dansstudio Shake met twee 2e plaatsen en twee 3e plaatsen aan de haal ging. JayBeeS Dancers uit Turnhout, Dansstudio Dance Unlimited uit Antwerpen en Mad Hatters Dance Company uit Mol vielen het vaakst in de prijzen. JayBeeS Dancers behaalde maar liefst acht overwinningen, vijf 2e plaatsen en twee 3e plaatsen en was daarmee de meest succesvolle dansschool van de dag. Dansstudio Dance Unlimited behaalde zes overwinningen, 2 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen. Mad Hatters Dance Company vervolledigt de top 3 van de dag met 2 overwinningen, 2 tweede plaatsen en 1 derde plaats.

Door hun goede resultaten op de wedstrijd promoveren de dansers Meral Wouters (Dance Unlimited), Lotte Michiels (Dansstudio Shake), Ilana Van Reeth (Dansstudio Diluna, Kapellen) en het duo Kayleigh Debie – Charlotte Meynendonckx (JayBeeS Dancers; binnenkort ook te zien in de live shows van Belgium’s Got Talent) in hun leeftijdscategorie naar de hoogste klasse, de topklasse, waardoor ze kans maken op een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 14 mei in de Topsporthal in Gent. Ze moeten daarvoor hun selectie nog wel verzilveren tijdens het Vlaams kampioenschap van 7 mei in Herselt.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslag wedstrijd
Foto streetteam
Foto streetduo
Foto streetsolo
Praktische info wedstrijd