×
-
Persbericht: Streetdancewedstrijd brengt 649 dansers naar Westerlo
Aangemaakt op: 2016-11-22
Turnhout, 22 november 2016. Nu zondag vindt in De Zoerla in Westerlo de tweede streetdancewedstrijd van het seizoen plaats. 649 streetdansers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Nu zondag organiseert Dansstudio Shake uit Westerlo een streetdancewedstrijd in De Zoerla. De wedstrijd is de 2e selectiewedstrijd streetdance van het seizoen. Streetdance is een een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 649 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo en/of teams. Een team bestaat uit minstens 5 dansers. Zondag zullen 80 solo’s, 61 duo’s en 49 teams het beste van zichzelf laten zien.

Nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: vorig seizoen was er al een BK streetdance voor teams, maar vanaf dit jaar kunnen ook solo’s en duo’s deelnemen aan het BK. Dat BK gaat door op 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor het BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische informatie wedstrijd
Foto streetteam
Foto streetduo
Foto streetsolo