×
-
Persbericht: 676 dansers zorgden voor een wervelende danswedstrijd streetdance in sporthal Bourgoyen, Gent
Aangemaakt op: 2016-11-21
Turnhout, 21 november 2016. Afgelopen zondag organiseerde dansschool Dream Dance uit Merelbeke een wedstrijd streetdance in de sporthal Bourgoyen. 676 dansers uit heel Vlaanderen gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor dansscholen Dance Unlimited uit Antwerpen, Idancity uit Heusden (Destelbergen) en Made2Move uit Wetteren.

676 dansers uit heel Vlaanderen verzamelden afgelopen zondag in sporthal Bourgoyen in Gent voor de eerste selectiewedstrijd streetdance van het seizoen. Streetdance is een eenurban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. De dansers namen het tegen elkaar op in de categorieën solo, duo en team, in de hoop de overwinning weg te kapen en een selectie binnen te halen voor het Vlaams kampioenschap streetdance.  

Het was een spannende wedstrijd, waarbij de prijzen verdeeld werden over veel verschillende dansscholen. Dansscholen Dance Unlimited uit Antwerpen en lokale dansscholen Idancity uit Heusden (Destelbergen) en Made2Move uit Wetteren vielen het vaakst in de prijzen. Dansschool Dance Unlimited behaalde maar liefst 4 overwinningen en een derde plaats en was daarmee de winnaar van de dag.

Dansschool Idancity behaalde 3 overwinningen, 2 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen en ging zo met de meeste bekers naar huis. Bovendien mag het duo Lauren Spruyt-Lauren Uyttendaele al beginnen dromen van het Belgisch kampioenschap: dankzij hun goede prestaties op de wedstrijd promoveren ze als duo naar de topklasse bij de adults, waardoor ze kans maken om zich op het Vlaams kampioenschap van 7 mei (Herselt) te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap van 14 mei (Gent).

De teams van Dansschool Made2Move deden hun Belgische titel van afgelopen seizoen dan weer alle eer aan: zowel Exclusive Crew, Unity Crew als Gravity Crew (die laatste was onlangs nog te bewonderen in Belgium’s Got Talent) gingen op deze eerste wedstrijd van het seizoen met de overwinning aan de haal en zetten daarmee meteen de toon voor de rest van het wedstrijdseizoen.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslag wedstrijd
Praktische informatie wedstrijd
Foto streetteam
Foto streetduo
Foto streetsolo