×
-
648 discodansers palmden zondag het vrijetijdscentrum van Jabbeke in
Aangemaakt op: 2016-11-14
Turnhout, 14 november 2016. Afgelopen zondag organiseerde dansschool Kickx íN Moves uit Brugge een wedstrijd disco in het vrijetijdscentrum van Jabbeke. 648 dansers uit de provincies Oost- en West-Vlaanderen gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor Danscenter Life uit Izegem, organiserende dansschool Kickx ín Moves en dansschool Dance NRGY uit Blankenberge.

648 dansers uit Oost- en West-Vlaanderen verzamelden afgelopen zondag in het vrijetijdscentrum van Jabbeke voor hun tweede selectiewedstrijd disco van het seizoen. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek. De dansers namen het tegen elkaar op in de categorieën solo, duo, small group en formatie, in de hoop de overwinning weg te kapen en een selectie binnen te halen voor het Vlaams kampioenschap disco.  

Het was een mooie wedstrijd, waarbij de organiserende dansschool Kickx ‘N Moves met 3 overwinningen, 3 tweede plaatsen en 1 derde plaats aan de haal ging. Danscenter Life uit Izegem was de winnaar van de dag, met maar liefst 5 overwinningen en een tweede plaats. Dansschool Dance NRGY uit Blankenberge vervolledigde het podium met 3 overwinningen, 2 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen.

Door hun goede resultaten op de wedstrijd promoveren verschillende dansers ook naar de hoogste klasse, de topklasse, waardoor ze kans maken op een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 14 mei in de Topsporthal in Gent. Ze moeten daarvoor hun selectie nog wel verzilveren op het Vlaams kampioenschap van 30 april in Leuven. Bij die dansers zijn onder meer Shannon De Kempe (solo junioren) en het team Dreamstars (formaties junioren) van organiserende club Kickx ’N Moves.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslag wedstrijd
Timing wedstrijd
Praktische informatie wedstrijd
Foto discoteam
Foto discosolo
Foto discoduo