×
-
Persbericht: Heilig Graf ontvangt dit weekend 465 dansers tijdens danswedstrijd disco
Aangemaakt op: 2016-11-02
Turnhout, 2 november 2016. Nu zondag vindt in de sporthal van het Heilig-Grafinstituut in Turnhout een danswedstrijd plaats. 465 discodansers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool Movenza uit Turnhout een danswedstrijd disco in de sporthal van het Heilig-Grafinstituut. De wedstrijd is voor de discodansers de 2e selectiewedstrijd voor het Vlaams kampioenschap. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 465 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo’s, duo’s, small groups en/of formaties. Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties.

Een andere nieuwigheid dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische informatie wedstrijd
Lijst deelnemers wedstrijd
Foto discoteam
Foto disco solo
Foto disco duo