×
-
Persbericht: Afgelopen zondag gaven 518 dansers in Sportdoze de aftrap van het wedstrijdseizoen disco
Aangemaakt op: 2016-10-24
Turnhout, 24 oktober 2016. Afgelopen zondag organiseerde dansschool Dance NRGY een wedstrijd disco in sporthal Sportdoze. 518 dansers uit heel Vlaanderen gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor dansscholen Time-Out uit Herentals, Shake uit Westerlo en Unlimited uit Antwerpen.

518 dansers uit heel Vlaanderen verzamelden afgelopen zondag in sporthal Sportdoze in Blankenberge voor de eerste wedstrijd disco van het seizoen. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek. De dansers namen het tegen elkaar op in de categorieën solo, duo, small group en formatie, in de hoop de overwinning weg te kapen.

Het was een mooie wedstrijd, waarbij organiserende dansschool Dance NRGY met 6 podiumplaatsen aan de haal ging: ze behaalde 2 overwinningen, 1 tweede plaats en 3 derde plaatsen. Dansscholen Time-Out uit Herentals, Shake uit Westerlo en Unlimited uit Antwerpen vielen het vaakst in de prijzen. Dansschool Time-Out behaalde maar liefst 4 overwinningen en in totaal 9 podiumplaatsen, dansschool Shake behaalde ook 4 overwinningen en in totaal 8 podiumplaatsen en dansschool Unlimited ging aan de haal met 3 overwinningen en in totaal ook 8 podiumplaatsen. 

Door hun goede resultaten op de wedstrijd promoveren, onder meer, 2 dansers van Dance NRGY, Kayleigh Gunst (solo) en Eline Vermote en Kayleigh Gunst (duo) naar de hoogste klasse, de topklasse in hun categorie, adults. Daardoor maken ze kans op een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 14 mei in de Topsporthal in Gent. Ze moeten daarvoor hun selectie nog wel verzilveren tijdens het Vlaams kampioenschap van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslag wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto disco solo - (c) Joannito Mahieu Photography
Foto disco duo - (c) Joannito Mahieu Photography
Foto disco team - (c) Joannito Mahieu Photography