×
-
Persbericht: 518 dansers trekken wedstrijdseizoen disco op gang in Sportdoze
Aangemaakt op: 2016-10-18
Turnhout, 18 oktober 2016. Nu zondag vindt in Blankenberge de eerste danswedstrijd disco van het seizoen plaats. 518 discodansers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool Dance NRGY uit Blankenberge de eerste discowedstrijd van het seizoen in sporthal Sportdoze. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 518 dansers op de wedstrijd, die samen goed zijn voor 784 inschrijvingen. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo’s (208) , duo’s (94), small groups (7) en formaties (24). Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties.

Een andere nieuwigheid dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op zondag 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van zondag 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische informatie wedstrijd
Deelnemers wedstrijd
Foto discoteam - (c) Joannito Mahieu Photography
Foto discosolo - (c) Joannito Mahieu Photography
Foto discoduo - (c) Joannito Mahieu Photography