×
-
Voor €10 naar "Evol" in STUK, Leuven
Aangemaakt op: 2016-10-12
Als lid van Danssport Vlaanderen krijg je korting op de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Zo kun je op 25 en 26 oktober voor maar € 10 gaan kijken naar "Evol" van Claire Croizé.

"Liefde, schoonheid, poëzie en een vleugje rock’n roll is waar het om draait in deze nieuwe creatie voor vier dansers: EVOL is een anagram van LOVE, maar tegelijk ook een afkorting van “evolution”. Claire Croizé richt haar liefdevolle aandacht op het lichaam van haar dansers en de schoonheid van hun bewegingen: EVOL wil die liefde delen met het publiek.

EVOL is geïnspireerd door Rainer Maria Rilke’s Duino Elegies. Zonder woorden roepen de dansers de poëzie in zijn puurste vorm op, waarbij ze complexe, technische vormen combineren met vrije bewegingen om een verhaal te vertellen van wanhoop, leven en vreugde. EVOL toont ons wat het betekent om een tekst te belichamen, ze te beleven en vertellen door het lichaam.

Nummers uit David Bowie’s vroege werken vormen een energieke, poppy soundtrack met een lyrische ondertoon. De mystiek en romantiek van Rilke’s engelen en beesten wordt weerspiegeld in Bowie’s surrealisme. Maar het element van herkenning speelt ook een belangrijke rol: Bowie’s muziek, door iedereen gekend en geliefd, verbindt de persoonlijke herinneringen van de toeschouwers met de verhalen die de dansers op het podium vertellen. Zonder ooit te illustreren brengt EVOL al deze invloeden samen in een sterke dansuitvoering."

Bron: www.stuk.be

Meer informatie over het bestellen van tickets vind je bij onze ledenvoordelen.