×
-
Ga voor 10 naar "Radical Light" in STUK, Leuven op 11 of 12 oktober
Aangemaakt op: 2016-09-28
Als lid van Danssport Vlaanderen krijg je korting op de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Zo kun je op dinsdag 11 of woensdag 12 oktober bijvoorbeeld naar "Radical Light" van Salva Sanchis voor maar 10.

"In Radical Light gaat choreograaf Salva Sanchis in dialoog met de muziek van Discodesafinado, het muzikale duo waarmee Senjan Jansen en Joris Vermeiren een fusie van minimale techno en experimentele elektronica brengen. Het is een ritmisch en contemplatief klankpalet, dat aanzwelt tot 120 beats per minuut.

Salva Sanchis liet het muzikale concept van de pulse - ook wel ‘hartslag’ - los op zijn dansers. Ze vertrekken vanuit ervaringsgerichte bewegingen, alsof ze zich in de huiskamer of op de dansvloer laten meevoeren door de muziek. De bewegingen zijn echter van a tot z gecomponeerd en verweven met de meer formele hedendaagse danstechnieken waarin de dansers geschoold zijn. Hierin toont zich het choreografisch vernuft van Salva Sanchis. Onversneden dansplezier, dat erg aanstekelijk werkt."

Daarnaast kun je op zaterdag 8 oktober tussen 14 en 17 u. een gratis inleidende dansworkshop volgen met een van de dansers van Radical Light.

Meer informatie over het bestellen van tickets vind je hier.