×
-
Arend Pinoy en Gent Bougement zoeken DANSERS
Aangemaakt op: 2016-06-17
Gent Bougement zet een nieuw project op poten waarbij amateurdansers kunnen meewerken aan een creatie met een professionele choreograaf. Dit keer is dat danser/acteur Arend Pinoy.

Gent Bougement is een platform dat amateurdansers in Gent in contact wil brengen met professionele makers.  Samen met performer Arend Pinoy nodigen ze amateurdansers uit voor een uitdagend creatietraject! Het resultaat wordt een korte voorstelling die getoond zal worden in CAMPO tijdens het festivalweekend van Gent Bougement op 4 en 5 november 2016.  

Over Arend

Arend Pinoy (°1980) studeerde toneel aan het  RITS in Brussel en dans bij E.x.e.r.c.e van Mathilde Monnier te Montpellier. Hij werkte onder meer samen met Arne Sierens/Alain Platel, met Les Ballets C. de la B., Miet Warlop, Kopergietery en het KIP. Zijn eigen voorstellingen zoals Talking About Kevin (2009, laureaat op Theater Aan Zee) en Toi/Poefie/Moi (2010) toerden internationaal. Hij speelt ook geregeld in films en tv-series zoals Deadline 14/10 en Chaussée d’Amour. Arend is regisseur én choreograaf, danser én acteur. Dans en theater vullen elkaar aan, vormen een vloeiende beweging en vertellen hetzelfde verhaal.

Over de creatie

Met het creatietraject van Gent Bougement wil Arend de grenzen van de dansers verleggen en werken rond de performatieve kwaliteiten van het dansende lichaam.

Arend en Gent Bougement zoeken amateurdansers om deel te nemen aan dit traject. Je achtergrond als danser, maar vooral je motivatie en goesting zijn belangrijk om in het traject te stappen. Je hebt veel zin om op het podium te staan en een creatief proces in te stappen. Arend hoopt op een diverse groep die ook hem als maker kan inspireren.

Praktisch
De creatie komt tot stand in sessies van 14h00 tot 18h00 op volgende data: 
  • startweekend op 1 en 2 oktober
  • zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober 
  • weekend 15 , 16 oktober
  • zaterdag 22 oktober
  • zaterdag 29 oktober
  • ma 31, di 1,woe 2, do 3 november (herfstvakantie): uitzonderlijk van 11h00 tot 18h00
  • vrij 4 en za 5 november: voorstellingen op Gent Bougement in CAMPO

De sessies vinden plaats in verschillende repetitieruimtes van Gentse danshuizen (wordt later gecommuniceerd). Deelname aan het traject is gratis.

Enkel kandidaten die het engagement opnemen om op alle repetities aanwezig te zijn, komen in aanmerking.

Wil je graag meedoen?

Stuur ten laatste op 20 juli 2016 een mailtje naar gentbougement@gmail.com met

  • informatie over jezelf (wie ben je, hoe kunnen we je bereiken, ...) , met een foto
  • motivatie om deel te nemen aan dit traject
  • korte situering van je dans/podium/beweegervaring

Gent Bougement informeert je ten laatste op 15 augustus 2016 of je al dan niet kan deelnemen. 

Download documenten :
Infoblad Gent Bougement