×
-
Belangrijke streetdancewedstrijd in Maldegem
Aangemaakt op: 2016-04-04
Turnhout, 4 april 2016. Nu zondag 10 april gaat in Maldegem een danswedstrijd streetdance door. Dansers uit heel Vlaanderen zullen het daar tegen elkaar opnemen om hun laatste selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en dansschool S-Pression uit Eeklo en gaat door in sporthal Meos. De wedstrijd is de laatste voor het Vlaams kampioenschap op 24 april in Gent en dus de laatste kans voor de dansers om hun nodige selecties te halen om te kunnen deelnemen aan dat Vlaams kampioenschap.

Het wordt dus een belangrijke wedstrijd voor de dansers en dat is te merken aan het aantal deelnemers: in totaal zullen er zondag 787 deelnemers zijn, die samen goed zijn voor maar liefst 1009 deelnames. De dansers nemen het tegen elkaar op in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en teams (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Zondag zullen er 99 soloís, 71 duoís en 56 teams te zien zijn.

De deelnemers dansen zondag in de dansstijl streetdance. Dat is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd
Foto streetdanceteam
Foto streetdance solo