×
-
West-Vlaamse dansscholen aan de top in discowedstrijd Zottegem
Aangemaakt op: 2016-03-29
Turnhout, 29 maart 2016. Afgelopen maandag 28 maart organiseerden Danssport Vlaanderen en dansclub De Dansstudio een danswedstrijd disco in Zottegem. Daarbij toonden enkele West-Vlaamse dansscholen dat ze helemaal klaar zijn voor het Vlaams kampioenschap in april.

Discodansers uit heel Vlaanderen namen het afgelopen maandag in Zottegem tegen elkaar op om hun laatste selectie te behalen voor het Vlaamse kampioenschap disco op 17 april in Wevelgem. Disco is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek.

In die laatste wedstrijd voor het kampioenschap kleurde de top 3 helemaal West-Vlaams. Dansclub Dance NRGY uit Blankenberge was de winnaar van de dag: de dansclub behaalde maar liefst 5 overwinningen, 4 tweede plaatsen en 1 derde plaats. Zij werden gevolgd door dansclub Starlight uit Ardooie, die 4 overwinningen en 2 derde plaatsen behaalden. De top 3 werd vervolledigd door Dance Passion uit Ruddervoorde, met 3 overwinningen, 6 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen.

De wedstrijd in Zottegem was de laatste kans voor de dansers om hun nodige selecties te halen om te kunnen deelnemen aan het kampioenschap in april en dat was te merken aan het aantal deelnemers: in totaal waren er maandag maar liefst 643 deelnemers, die samen goed waren voor 914 deelnames. De dansers namen deel in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Er waren maandag 167 soloís, 78 duoís en 41 teams te zien.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto discoduo
Foto discoteam
Timing wedstrijd