×
-
Regionale street- en showdancewedstrijd in Herzele
Aangemaakt op: 2016-03-07
Turnhout, 7 maart 2016. Nu zondag 13 maart gaat in Herzele een danswedstrijd street- en showdance door. Streetdansers uit Oost- en West-Vlaanderen en showdansers uit heel Vlaanderen zullen het daar tegen elkaar opnemen om een selectie te behalen voor de Vlaams kampioenschappen street- en showdance in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en dansclub Move It uit Herzele en gaat door in sporthal de Steenoven in Herzele. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijlen streetdance en showdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. Showdance sluit eerder aan bij modern en jazzdance. Bij showdance is de totale performance (de harmonie van idee, muziek, dans, choreografie, outfits) vooral belangrijk.

In totaal zullen er zondag 748 deelnemers zijn, die samen goed zijn voor 849 deelnames in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). In de wedstrijd streetdance zullen er 35 soloís, 20 duoís en 29 teams te zien zijn. Aan de wedstrijd showdance (enkel voor teams) nemen 36 teams deel.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Foto streetdanceteam Beat Freaks - Move It
Foto streetdanceteam Bubble Gums - Move It
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd