×
-
Danscenter JayBeeS uit Turnhout grote winnaar op danswedstrijd in Deurne
Aangemaakt op: 2016-03-07
Turnhout, 7 maart 2016. Afgelopen zondag 6 maart organiseerden Danssport Vlaanderen en dansclub Easy Moving een danswedstrijd streetdance in Deurne. In die wedstrijd mocht Danscenter JayBeeS uit Turnhout zich winnaar van de dag noemen: de club behaalde maar liefst 8 overwinningen, aangevuld met 2 tweede plaatsen en 6 derde plaatsen.

Streetdansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant namen het afgelopen zondag in Deurne tegen elkaar op om een selectie te behalen voor de Vlaamse kampioenschappen streetdance in april. Daarbij mocht Danscenter JayBeeS zich tot dagwinnaar kronen, met maar liefst 16 medailles, waaronder 8 gouden. Dansstudio DiLuna uit Kapellen volgde op een tweede plaats, met 5 overwinningen en in totaal 11 medailles en Mad Hatters Dance Company uit Mol vervolledigde de top 3 met in totaal 5 medailles, waaronder 3 gouden.

De deelnemers namen het tegen elkaar op in de dansstijl streetdance. Dat is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. In totaal waren er zondag 580 deelnemers, die samen goed waren voor 728 deelnames in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Er waren zondag 57 soloís, 54 duoís en 40 teams te zien.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Foto streetdanceteam
Foto streetdance solo
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd