×
-
Life Danscenter uit Izegem grote winnaar op danswedstrijd in Jabbeke
Aangemaakt op: 2016-02-29
Turnhout, 29 februari 2016. Afgelopen zondag 28 februari organiseerden Danssport Vlaanderen en de Brugse dansclub Kickx N Moves een danswedstrijd in Jabbeke. In die wedstrijd was Life Danscenter de grote winnaar: de dansschool uit Izegem behaalde maar liefst 7 gouden medailles, 2 zilveren en 3 bronzen.

Discodansers uit Oost- en West-Vlaanderen namen het afgelopen zondag in Jabbeke tegen elkaar op om een selectie te behalen voor de Vlaamse kampioenschappen disco in april. Life Danscenter uit Izegem ging aan de haal met 7 gouden medailles, 2 zilveren en 3 gouden en mocht zich de winnaar van de dag noemen.

De 2e plaats was gisteren voor dansschool Dance NRGY uit Blankenberge: zij behaalden 3 overwinningen, 4 tweede plaatsen en 1 derde plaats. Dance NRGY werd op de voet gevolgd door dansschool El Sanscha uit Diksmuide, die 3 overwinningen, 2 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen behaalde. Organiserende club Kickx N Moves uit Brugge behaalde ook mooie resultaten: 2 eerste plaatsen, 3 tweede plaatsen en 1 derde plaats. Daarmee werd de club 5e, net voorafgegaan door Dance Passion uit Ruddervoorde, die 2 eerste plaatsen, 3 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen behaalde.

De deelnemers zondag namen het tegen elkaar op in de dansstijl disco. Dat is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek. In totaal waren er zondag 629 deelnemers, die samen goed waren voor 896 deelnames in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Er waren zondag 140 soloís, 81 duoís en 36 teams te zien.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto discoduo
Foto discoteam
Timing wedstrijd