×
-
Persbericht: Succesvolle street- en showdancewedstrijd in Bocholt
Aangemaakt op: 2016-01-25
Turnhout, 25 januari 2016. Afgelopen zondag 24 januari organiseerden Danssport Vlaanderen en de Bocholtse dansclub MkM een danswedstrijd street- en showdance in sporthal De Damburg. Het werd een mooie wedstrijd, met maar liefst 657 deelnemers.

Streetdansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en showdansers uit heel Vlaanderen namen het afgelopen zondag in Bocholt tegen elkaar op om een selectie te behalen voor de Vlaamse kampioenschappen street- en showdance in april. Daarbij waren drie clubs vooral succesvol: JayBeeS Dancers uit Turnhout, Dansstudio DiLuna uit Kapellen en Dansstudio Bouger uit Herselt.

JayBeeS Dancers spande de kroon qua overwinningen, met maar liefst 7 eerste plaatsen, aangevuld met 4 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen. Dansstudio DiLuna behaalde dan weer de overwinning wat betreft aantal ereplaatsen: zij behaalden maar liefst 15 medailles (6 keer 1e, 7 keer 2e en 2 keer 3e). Dansstudio Bouger vervolledigt de top drie met 4 overwinningen en 6 derde plaatsen.

De deelnemers namen het tegen elkaar op in de dansstijlen street- en showdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. Showdance sluit eerder aan bij modern en jazzdance. Bij showdance is de totale performance (de harmonie van idee, muziek, dans, choreografie, outfits) vooral belangrijk.

In totaal waren er zondag 657 deelnemers, die samen goed waren voor 855 deelnames in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). In de wedstrijd streetdance waren er zondag 56 soloís, 40 duoís en 32 teams te zien. Aan de wedstrijd showdance (enkel voor teams) namen 22 teams deel.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd
Foto showdanceteam - 1
Foto showdanceteam - 2
Foto streetdanceteam
Foto streetdance solo