×
-
Persbericht: Herseltse Dansstudio Bouger behaalt meeste medailles tijdens danswedstrijd in Herselt
Aangemaakt op: 2016-01-18
Turnhout, 18 januari 2016. Afgelopen zondag 17 januari organiseerden Danssport Vlaanderen en de Herseltse Dansstudio Bouger in Herselt een danswedstrijd disco. De grote winnaar van de wedstrijd was dansclub Danzanya uit Wespelaar met maar liefst 5 overwinningen. Thuisclub Bouger behaalde 2 overwinningen, maar wel de meeste ereplaatsen: maar liefst 10.

Dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant namen het afgelopen zondag in Herselt tegen elkaar op om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap in april. Daarbij ging Danzanya uit Wespelaar met de meeste overwinningen aan de haal: ze behaalde maar liefst 5 eerste plaatsen, aangevuld met nog een tweede en een derde plaats.

De tweede plek was weggelegd voor dansclub Pump ín Dance uit Wilsele, met 3 eerste plaatsen en 3 derde plaatsen. Als derde kwam de thuisclub dansstudio Bouger uit de bus, met 2 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen. Bouger behaalde zo in totaal wel de meeste ereplaatsen.

De deelnemers namen het tijdens de wedstrijd tegen elkaar op in de dansstijl disco. Dat is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek. In totaal waren er zondag 435 deelnemers, die samen goed waren voor 681 deelnames in drie verschillende categorieŽn: 118 soloís (waarbij de danser alleen danst), 68 duoís (waarbij 2 dansers samen dansen) en 29 teams (waarbij minstens 7 dansers samen dansen).

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto discoduo
Foto discoteam