×
-
Urban Dance Floor (Geel) behaald brons op WK Hip Hop Unite
Aangemaakt op: 2015-12-14
Afgelopen weekend behaalde Urban Dance Floor uit Geel de bronzen medaille op het Wereld Kampioenschap Hip Hop Unite bij de adults en was ook meteen het hoogst geplaatste Belgische team. De jury was lovend over de intensiteit en complexiteit van de choreografie en over de enorme groei van het team; in 2014 behaalde het team net niet de finale op het Europees Kampioenschap. Het is de eerste keer dat Urban Dance Floor en coach Hendrik Leenders internationaal in de prijzen vallen.

Het WK werd georganiseerd in Martinique - in het midden van de Cara´ben. Urban Dance Floor kon deelnemen na het behalen van de bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap in maart en door een uitstekende zesde plaats op het Europees Kampioenschap in mei. Het was op dat EK dat de jury lovende woorden uitsprak en een knipoog gaf naar een podiumplaats op het WK. Een hoge verwachting om tegemoet te komen, maar schitterend ingelost. Urban Dance Floor moest enkel Rusland (goud) en Nieuw Zeeland (zilver) laten voor gaan. De twee Belgische teams die op het BK zilver en goud behaalden, eindigden op het WK op ruime afstand respectievelijk met een zesde en vijfde plaats. Het junioren team van Urban Dance Floor onder leiding van Chiara Lupoli deed ook mee en behaalde de 7e plaats bij de junioren.

De weg naar het WK was geen gemakkelijke. Het kostenplaatje om alle 17 dansers en 2 begeleiders daar te krijgen lag hoger dan 20.000 euro en moest door de dansers zelf betaald worden. Ze hebben het bedrag niet volledig kunnen inzamelen en er gaan nog inzamelacties volgen - ook voor de volgende internationale kampioenschappen. Op het WK zelf was het ook niet gemakkelijk. De tropische temperaturen en een zaal zonder airco bemoeilijkten de prestaties voor alle deelnemers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een aantal deelnemers flauwvielen na hun prestaties.

Urban Dance Floor sluit een uiterst succesvol 2015 af met deze medaille en kijkt alvast uit naar komende kampioenschappen. De video van de performance kan u zo snel mogelijk vinden via www.facebook.com/urbandancefloor of op www.urbandancefloor.be.