×
-
2-Step Dance Company opnieuw wereldkampioen hiphop op Hiphop Unite
Aangemaakt op: 2015-12-09
2-Step Dance Company uit Boortmeerbeek en Mechelen slaagde erin om voor het tweede jaar op rij wereldkampioen Hip Hop te worden. De Mega Crew pakte goud. De wedstrijd vond plaats in het exotische Martinique waar de ploeg een week verbleef.

Coach Mike Alvarez en eigenares Karlijne Provinciaal zijn erg tevreden met de resultaten van hun pupillen die allen afzakten naar Martinique voor de competitie. De Mega Crew pakte voor het tweede opeenvolgende jaar goud na verleden jaar in Praag, de Mini Crew pakte brons en in de Adult Category eindigde de dansschool op de vijfde plaats. Een van de dansers haalde het ook in de halve finale van The Battles. “Alles verliep prima naar wens. Het was een sterke competitie door de aanwezigheid van Rusland”, zegt Karlijne na de wedstrijd zaterdagavond. Naast België en Rusland namen er nog dertien landen deel waaronder Frankrijk, Marokko, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. “Verleden jaar waren er dan wel meer deelnemers, maar het niveau lag nu een pak hoger. Het kleinere deelnemersveld is te wijten aan de dure verplaatsing naar Martinique. Voor een week was je al snel 1.000 euro kwijt. Hongarije bijvoorbeeld was er verleden jaar wel bij, dit jaar niet.” Met het resultaat bewijst de dansschool niet alleen dat ze top is in België, maar ook wereldwijd.

Helse temperaturen

Ondanks de prima resultaten van het Belgische team, was het vaak geen lachertje in Martinique. Daar zaten de hoge temperaturen voor een groot stuk tussen. “De zaal waar werd opgetreden had geen verkoeling, dus we hebben afgezien”, lacht ze achteraf. “Elke dag was het wel zoeken naar een ideale manier op te kunnen oefenen. Gezien de hoge vochtigheidsgraad en temperaturen die tot 34 graden en meer opliepen, hebben we meestal moeten wachten tot zonsondergang om te repeteren. Op straat dan, back to basics, want binnen in het hotel was geen geschikte zaal om te oefenen. En bovendien was er haast nergens verfrissing. Maar ook dan hebben we ons geamuseerd. Hip Hop is eigenlijk op straat ontstaan.”