×
-
Belangrijke regionale street- en showdancewedstrijd in Oostende
Aangemaakt op: 2015-11-23
Turnhout, 23 november 2015. Nu zondag 29 november gaat in Oostende een danswedstrijd streetdance en showdance door. Dansers uit heel Vlaanderen zullen daar hun nieuwe choreografieŽn voorstellen en het tegen elkaar opnemen om een selectie te behalen voor het kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en Elevation DanceCademy uit Oostende en gaat door in de Mr. V-Arena in Oostende. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijlen streetdance en showdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. Showdance sluit eerder aan bij modern en jazzdance. Bij showdance is de totale performance (de harmonie van idee, muziek, dans, choreografie, outfits) vooral belangrijk.

In totaal zullen er zondag 697 deelnemers zijn, die samen goed zijn voor 815 deelnames. In streetdance gaan de dansers voor de overwinning in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). In showdance kunnen enkel teams deelnemen. Voor de dansers is het een belangrijke wedstrijd: de dansers die niet hebben deelgenomen aan de eerste street- en showdancewedstrijd op 25 oktober, moeten een selectie halen op de wedstrijd in Oostende om nog te kunnen deelnemen aan het kampioenschap in april.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto streetdanceteam
Foto streetdance solo
Foto showdanceteam - 1
Foto showdanceteam - 2