×
-
Belangrijke regionale streetdancewedstrijd in Westerlo
Aangemaakt op: 2015-11-16
Turnhout, 16 november 2015. Nu zondag 22 november gaat in Westerlo een danswedstrijd streetdance door. Dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zullen daar hun nieuwe choreografieŽn voorstellen en het tegen elkaar opnemen om een selectie te behalen voor het kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en Dansstudio Shake uit Westerlo en gaat door in De Zoerla in Zoerle-Parwijs. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijl streetdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn.

In totaal zullen er zondag 439 deelnemers zijn, die samen goed zijn voor 536 deelnames. In streetdance gaan de dansers voor de overwinning in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Voor de dansers is het een belangrijke wedstrijd: de dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant die niet hebben deelgenomen aan de eerste streetdancewedstrijd op 25 oktober, moeten een selectie halen op de wedstrijd in Westerlo om nog te kunnen deelnemen aan het kampioenschap in april.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto showdanceteam - 1
Foto showdanceteam - 2
Foto streetdance solo
Foto streetdanceteam