×
-
Danssport Vlaanderens Dansdag, het dansevenement van het jaar
Aangemaakt op: 2015-11-05
Turnhout, 5 november 2015. Op 11 november organiseert sportfederatie Danssport Vlaanderen haar jaarlijkse Dansdag in het Sporta-centrum in Tongerlo. De Dansdag is een dag vol dansworkshops met grote namen, die eindigt met een fantastische slotshow.

De Dansdag is het dansevenement van het jaar voor vele dansers. Ze krijgen die dag de kans om workshops te volgen in allerlei verschillende dansstijlen, gegeven door nog veel meer verschillende docenten. Zo zijn onder meer Gill Requière en Dane Badal (SYTYCD ’15), Guy Jottay (coach Sterren op de dansvloer) en Kalila Hermant (SYTYCD ’12) van de partij.

De dag eindigt zoals elk jaar met een slotshow, waarin onder meer Gill en Dane zullen optreden. Dit jaar wordt de slotshow echter interactief: enkele docenten zullen namelijk mét hun dansers uit de workshops optreden (alleen weten die dansers dat nog niet). Een optreden om naar uit te kijken is zeker ook dat van Annika Verplancke. Annika is 14 jaar en won onlangs nog de ‘zoektocht naar Vlaams danstalent’ van Danssport Vlaanderen. Ze mag zich dus gerust hét Vlaamse danstalent noemen.

Nieuw dit jaar is dat de Lotto Belgian Bboyranking naar de Dansdag komt. De Bboyranking is een wedstrijd voor jonge talenten (-13 en -17 jaar) uit de breakdancescene. De Bboyranking tijdens de Dansdag is de laatste voor het Belgisch Kampioenschap Breakdance in Leuven op 19 december en dus voor de breakdancers dé uitgelezen kans om hun vorm al eens te testen.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Affiche Dansdag 2015
Folder Dansdag 2015
Programma dansdag 2015
Foto dansdag - 1
Foto dansdag - 2
Foto dansdag - 3
Foto dansdag - 4
Foto dansdag - 5
Foto dansdag slotshow - 1
Foto dansdag slotshow - 2
Foto Annika Verplancke wint 'Op zoek naar Vlaams danstalent' (c) Jacowbski Photography
Foto Kalila Hermant