×
-
Belangrijke regionale danswedstrijd in Turnhout
Aangemaakt op: 2015-11-03
Turnhout, 3 november 2015. Nu zondag 8 november gaat in Turnhout een danswedstrijd disco door. Dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zullen daar hun nieuwe choreografieŽn voorstellen en het tegen elkaar opnemen om een selectie te behalen voor het kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en Dance Studio Movenza uit Turnhout en gaat door in de sporthal van het Heilig Grafinstituut. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijl disco. Dat is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek.

In totaal zullen er zondag 416 deelnemers zijn, die samen goed zijn voor 586 deelnames in drie verschillende categorieŽn: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Voor de dansers is het een belangrijke wedstrijd: de dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant die niet hebben deelgenomen aan de eerste discowedstrijd op 18 oktober, moeten een selectie halen op de wedstrijd in Turnhout om nog te kunnen deelnemen aan het kampioenschap in april.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Foto discoduo
Foto discoteam
Praktische info wedstrijd Turnhout
Timing wedstrijd Turnhout